Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Sensory Transduction

Gordon L Fain
Hardcover | Engels
€ 113,45
+ 226 punten
Uitvoering
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Since the time of the ancient Greeks, we have wondered how our sense organs tell us about the world around us. During the nineteenth and twentieth centuries, the anatomy of sensory tissues was described in considerable detail, and important discoveries were made about the proteins and electrical responses of sensory receptors. The most interesting question, however, continued to elude us: how are sights and sounds and smells converted into electrical signals in a form that can be interpreted by the nervous system?

This process, called sensory transduction, began to be understood only recently, as a result of the development of the techniques of patch-clamp recording and gene cloning. So much progress has now been made that it is possible to say at least in outline (but in most cases in remarkable detail) how transduction occurs for all of the major sense organs of the body. In nearly every case, the external stimulus is caught by a protein embedded in the lipid membrane of the sensory receptor. This protein then changes conformation, either directly producing an electrical signal (as for touch receptors in the skin or for hair cells in the ear and vestibular system) or triggering an enzymatic cascade and a change in the concentration of an intracellular second messenger that generates the electrical response (as in the eye and nose).

Beginning with fundamental properties of ion channels and G-protein coupled signal cascades, Sensory Transduction provides a comprehensive survey of this new knowledge that, taken as a whole, represents one of the greatest achievements of modern biology and neuroscience: the unraveling of the mechanism of sensation.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
288
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780878931712
Verschijningsdatum:
1/06/2003
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
241 mm x 185 mm
Gewicht:
861 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 226 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.