Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Can private standards bring about more sustainable production practices? This question is of interest to conscientious consumers, academics studying the effectiveness of private regulation, and corporate social responsibility practitioners alike. Grabs provides an answer by combining an impact evaluation of 1,900 farmers with rich qualitative evidence from the coffee sectors of Honduras, Colombia and Costa Rica. Identifying an institutional design dilemma that private sustainability standards encounter as they scale up, this book shows how this dilemma plays out in the coffee industry. It highlights how the erosion of price premiums and the adaptation to buyers' preferences have curtailed standards' effectiveness in promoting sustainable practices that create economic opportunity costs for farmers, such as agroforestry or agroecology. It also provides a voice for coffee producers and value chain members to explain why the current system is failing in its mission to provide environmental, social, and economic co-benefits, and what changes are necessary to do better.