Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Selective Eating E-BOOK

The Rise, the Meaning and Sense of «Personal Dietary Requirements»

Claude Fischler
E-book | Engels
€ 9,99
+ 9 punten
Uitvoering
Onmiddellijk beschikbaar
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Onmiddellijk geleverd via e-mail

Omschrijving

In most (if not all) human societies, turning down food offered amounts to rejecting the relationship, pulling out of the circle of guests and the group. It indicates distrust and may prompt exclusion. In today’s world, however, a large and apparently growing number of people are asserting personal dietary requirements for a variety of reasons: medical (allergies and intolerance); health and weight (various diets and regimens); ethical, political and spiritual (vegetarianism, veganism, religious restrictions). Does the sudden assertion of these individual demands indicate an evolution or even a rejection of what can be considered the bedrock of sociability: the sharing of meals? The issue of selective eating is explored here from a wide interdisciplinary perspective: from a biomedical standpoint (immunology, allergies and intolerances) to social and historical analyses. The rise of personal dietary requirements poses questions as to the scope and limits to individualization in contemporary societies. This book (and the conference that gave rise to it) triggered a debate in the French media: Will the trend lead to the end of eating as a social, shared activity? Will we abandon all forms of commensal eating? Or will novel configurations emerge, flexible enough but also ritualized enough so that the experience of eating retains a sense of conviviality? Claude Fischler is Senior Investigator Emeritus with CNRS, the French national research agency. He is the author of pioneering work in the field of food studies. Véronique Pardo is an anthropologist and heads OCHA. OCHA is a research institute within the French dairy council and a resource center for sharing research with the academic community. Since 1992, it has been analyzing food habits and the relationships people (as eaters, consumers and citizens) have with their food (www. lemangeur-ocha. com). 

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9782738166548
Verschijningsdatum:
27/04/2015
Uitvoering:
E-book
Beveiligd met:
Adobe DRM
Formaat:
ePub
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 9 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.