Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
More than 70% of the world's surface is covered by oceans, and the wide diversity of marine organisms offer a rich source of natural products, which make up approximately one half of the total global biodiversity and are rich reservoirs of diverse bio-functional components. Among marine organisms, marine algae are rich sources of bioactive compounds with various biological activities. Sargassum species are tropical and sub-tropical brown macroalgae of shallow marine meadow. It belonging to family Sargassaceae, order Fucales, subclass Cyclosporeae, and class Phaeophyceae, contains approximately 400 species. They are reported to produce metabolites such as terpenoids, polysaccharides, polyphenols, sargaquinoic acids, sargachromenol, plastoquinones, steroids, glycerides etc., which possesses several therapeutic activities. As it possesses many pharmacological properties, it has been considered as a medicinal food of the twenty-first century, and research is being carried out on it to reveal its other pharmacological properties. The current book highlights the various medicinal potential of Sargassum sp. with emphasis on the evaluation of its antioxidant and antibacterial properties.