Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The removal of salinity from clay during manufacturing period of bricks has proven to be an effective solution for better structural performance. Salinity effect is harmful for brick. This book aims to investigate the removal of salinity from clay by different removal techniques for the purpose of producing good quality bricks. The water salinity was also reduced by using mango and tea leaves. Four different processes have been adopted for the removal of clay salinity under different stages of environmental exposure condition. The test results indicated that immersion process of leached burning clay under 9000c temperature showed maximum salinity removal compared to that of other processes. The burnt brick reduced the salinity from 183 mg/l to 2.5 mg/l and also the burnt brick salinity after immersion technique becomes 1.85 mg/l. Mango leaves and used tealeaves reduced the salinity of water significantly and it's influence the elimination of clay salinity. Finally, the variations of brick clay salinity with different parameters were identified and comparison of test results incorporating rational suggestions with conventional manufacture and use of brick.