Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Parametric optimization, especially in machining of non-ferrous alloys seems to be quite rare and needs an immediate attention because of its associated downstream financial and non-financial losses. This book tries to fill the gap and presents an optimization problem of commonly used Al-7020 Alloy. Principles of Response Surface Methodology (RSM) have been implemented through Minitab software to bring necessary multi-response optimization, while turning on a CNC turner. The present study focuses on to enhance Material Removal Rate (MRR) while simultaneously reducing the Surface Roughness (Ra), during turning of Al-alloy. Such opposite natured response optimization is much difficult to achieve, particularly when uncoated carbide tip has been used as a cutting tool. Intensive literature survey helps to pin point parameters like; Cutting Speed, Feed Rate and Depth of Cut as a most critical to machining parameters, as far as effective and efficient optimization of selected responses are concerned. All these control-parameters are directly or inversely related to each other. If the depth of cut is increased MRR increases at the same time we get poor surface finish. Increase in the cutting speed has positive impact on both material removal rate and surface finish. Shortlisted parameters are conflicting, so we have to optimize these for further enhancement of the overall turning performance. At last, the optimized results are verified by using ANOVA as a statistical tool. This book provides quite rare Case-study of multi-response optimization (while non-ferrous CNC turning) to practioners, machinists and SME owners appropriately.