Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chilli is considered a good source of vitamin C (ascorbic acid) in food and beverage industries.It is also source of vitamin A and E. Apart from these, small quantity of protein, fats, carbohydrates and traces of minerals are also present. It has also acquired a great importance because of the presence of 'oleoresin', which permits better distribution of color and flavor in foods. Root rot of chilli caused by Rhizoctonia solani is a very important fungal disease and cause losses.The root rot infected plants of chilli show yellowing and withering of upright foliage. The whole plant wilts and dry up later on. When pulled up, the root system is found to be partially or fully decayed. The infection extends up to lower portion of the stem at ground level and a dark brown discoloration of the affected portion of the stem can be seen.Due to indiscriminate use of chemicals for management of diseases has given rise to the risk of pollution and other hazardous effects.This book makes an attempt towards the use of bio-agents and plant leaf extracts for the management of the disease in an eco-friendly manner.In future use of bio-agents and botanicals may reduce the use of fungicides .