Dit boek helpt zorgprofessionals in de acute en intensieve zorg bij het interpreteren van hartritmes. Op een systematische manier wordt de theorie en praktijk van hartritme- en geleidingsstoornissen behandeld. Het boek richt zich op verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, arts- en co-assistenten.
Ritme- en geleidingstoornissen begint met een hoofdstuk over de elektrofysiologie van het hart. Hier leest u over het ontstaan van ritme- en geleidingsstoornissen. Vervolgens leest u over de verschillende stoornissen. Hierbij is de theorie de basis. Deze wordt gevolgd door de oorzaken van de betreffende stoornis, de hemodynamische gevolgen, eventuele klachten van de patiënt en de therapie op basis van de laatste behandelinzichten. Daarnaast zijn alle stoornissen steeds voorzien van minimaal één voorbeeldritmestrook. Elk hoofdstuk heeft een samenvatting én de kenmerken van iedere ritme- geleidingsstoornis worden na elke paragraaf kort samengevat.
In het laatste deel van deze geactualiseerde versie van dit boek staan 125 oefenritmestroken. Deze zijn op ware grootte afgebeeld en voorzien van een analyse.
Mark van den Boogaard is een gespecialiseerd verpleegkundige met veel ervaring op de hartbewaking en intensive care. Ook heeft hij lange tijd lesgegeven in ritme- en geleidingsstoornissen op verschillende opleidingen. Momenteel werkt hij als senior onderzoeker op de intensive care van het Radboudumc in Nijmegen.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.