Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Non-fictie
  3. Wetenschap
  4. Techniek
  5. Landbouw & Voeding
  6. Replacement of Fat With Sesame Oil in Doughnuts and Its Properties

Replacement of Fat With Sesame Oil in Doughnuts and Its Properties

Muhammad Nauman Majeed, Ali Asghar, Faqir Muhammad Anjum
Paperback | Engels
€ 48,45
+ 96 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Sesame (Sesamum indicum L.) is the most important and oldest crop on the globe. sesame has good shelf life properties and these properties are due to occurrence of sesamol that has antioxidant potential. the current study was formulated to study the effect of partial substitution of fat with sesame oil at different levels, its effect on physico-chemical, nutritional and sesory characteristics of doughnuts. The results showed that the seed contained oil content 51.9%, 1.09% free fatty acid, iodine value 110 (gI2/100g), refractive Index 1.46, specific gravity (g/cm3) 0.915, smoke point 177oC and saponification value 189 (mg KOH/g). The major saturated fatty acids in sesame oil were caprilic acid (16.9%) and palmitic acid (16.0%) followed by eicosanoic acid. It also contained capric acid, myristic acid, linolenic acid and behenic acid in least amount. Sesame oil was replaced with fat in doughnuts contained different saturated fatty acids in doughnuts were palmitic (8.68%) and stearic (5.474%) acids with small amount of linoleic acid (10.9%). Theses fatty acids were present in doughnuts due to replacement of sesame oil with butter fat.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
104
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783848413249
Verschijningsdatum:
21/03/2012
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
163 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 96 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.