Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Three institutions that are of particular importance to Basque history and culture form the main subject of this book: the baserria (the Basque farmstead), the cofradía (the fraternity of fishermen) and the txoko (gastronomic society). In this study the three institutions are seen as windows; once we look through these windows, we get an opportunity to see the larger picture - namely the structural components of a rich plebeian culture and moral economy. While the investigation of baserri culture provides insights into Basque rural life and the radical changes that occurred with industrialization, the cofradía allows the reader to see the connection that the Basque Country has with the sea. The third institution, the txoko or sociedad gastronómica, represents a more recent and urban phenomenon and reflects an effort to come to terms with urbanization and the anonymous forms of modern life. The book closes with some reflections on cultures that have been somewhat reluctant to modernize.