Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Red Meat Republic

A Hoof-To-Table History of How Beef Changed America

Joshua Specht
Hardcover | Engels | Histories of Economic Life | nr. 3
€ 34,45
+ 68 punten
Uitvoering
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

How beef conquered America and gave rise to the modern industrial food complex

By the late nineteenth century, Americans rich and poor had come to expect high-quality fresh beef with almost every meal. Beef production in the United States had gone from small-scale, localized operations to a highly centralized industry spanning the country, with cattle bred on ranches in the rural West, slaughtered in Chicago, and consumed in the nation's rapidly growing cities. Red Meat Republic tells the remarkable story of the violent conflict over who would reap the benefits of this new industry and who would bear its heavy costs.

Joshua Specht puts people at the heart of his story--the big cattle ranchers who helped to drive the nation's westward expansion, the meatpackers who created a radically new kind of industrialized slaughterhouse, and the stockyard workers who were subjected to the shocking and unsanitary conditions described by Upton Sinclair in his novel The Jungle. Specht brings to life a turbulent era marked by Indian wars, Chicago labor unrest, and food riots in the streets of New York. He shows how the enduring success of the cattle-beef complex--centralized, low cost, and meatpacker dominated--was a consequence of the meatpackers' ability to make their interests overlap with those of a hungry public, while the interests of struggling ranchers, desperate workers, and bankrupt butchers took a backseat. America--and the American table--would never be the same again.

A compelling and unfailingly enjoyable read, Red Meat Republic reveals the complex history of exploitation and innovation behind the food we consume today.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
368
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 3

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780691182315
Verschijningsdatum:
7/05/2019
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
147 mm x 216 mm
Gewicht:
521 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 68 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.