Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Oxygen (O ) appeared in significant amounts in the Earth's atmosphere over 2. 2 2 billion years ago, largely due to the evolution of photosynthesis by cyanobacteria (Halliwell 2006). The O molecule is a free radical, as it has two impaired electrons 2 that have the same spin quantum number. This spin restriction makes O prefer to 2 accept its electrons one at a time, leading to the generation of the so-called reactive oxygen species (ROS). The chemical nature of these species dictates that they can create damage in cells. This has contributed to the creation of the "oxidative stress" concept; in this view, ROS are unavoidable toxic products of O metabolism and 2 aerobic organisms have evolved antioxidant defences to protect against this tox- ity (Halliwell 1981; Fridovich 1998). Indeed, even in present-day plants, which are full of antioxidants, much of the protein synthetic activity of chloroplasts is used to replace oxidatively damaged D1 and other proteins (Halliwell 2006). Yet, the use of the "oxidative stress" term implies that ROS exert their effects through indiscriminate widespread inactivation of cellular functions. In this context, ROS must not be able to react with lipids, proteins or nucleic acids in order to avoid any damage to vital cellular components. However, genetic evidence has suggested that, in planta, purely physicoche- cal damage may be more limited than previously thought (Foyer and Noctor 2005).