Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Professor Pol Duwez of the California Institute of Technology, Pasadena, USA, developed a method in 1960 to solidify metallic melts at cooling rates exceeding about 105 K/sec. It was shown that under these non-equilibrium conditions it was possible to obtain supersaturated solid solutions, metastable crystalline inter- mediate phases and even amorphous phases under appropriate quench- ing conditions and for suitable alloy compositions. Subsequently, several other techniques have also been developed to achieve these non-equilibrium effects. A common feature of all these rapid quench- ing techniques ow collectively referred to as splat quenching, liquid quenching, melt quenching or liquisoi quenching) is that quenching is carried out from the liquid state at very high cooling rates. However, the shape and size of the quenched product may be different depending on the technique employed. The method of melt spinning- in which a continuous stream of liquid jet is impinged against a conducting wheel rotating at a high speed - has become the most popular since long and continuous ribbons of uniform cross section can be obtained. Although started only about 20 years ago, the rapid quenching technique has come to be established as a standard method to produce metastable effects. The activity in this area is now world-wide as evidenced by the organization of three international conferences devoted exclusively to this topic. The first one was held in Brela, Yugoslavia (1970), the second in Massachusetts, Cambridge, USA (1975) and the third at Sussex, UK (1978).