Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Hepatitis infection is a major cause of chronic liver disease which infects more than 170 million persons worldwide, often leading to cirrhosis, hepatic failure and hepatocellular carcinoma. D-galactosamine-induced experimental model system in rats recognized to be much like viral hepatitis in humans from both morphological and functional points of view. Food derived antioxidants have a strong potential for long-term use as chemopreventive agents in disease states involving oxidative stress, such as hepatitis and alcoholic liver diseases because they are safe. Tea and cocoa are food sources rich in phenolic compounds and have several biological activities, such as the ability to scavenge superoxide and hydroxyl radicals, reduce lipid peroxyl radicals and inhibit lipid peroxidation . This study aimed to investigate the protective effect of some polyphenolic compounds, heavily present in green tea, black tea and cocoa, against liver injury and to know the potent effect of each in protecting the liver.