Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Lawyer, doctor, scientist--these are the jobs Americans commonly cite when asked to list the most prestigious occupations. The word "professional" today implies expertise, authority, and excellence. To do a job professionally is to do it well. Yet in a society in which knowledge has become a prized asset and an advanced degree the ticket to wealth and power, the rise of professionalism has a darker, more ominous side. Power in the Highest Degree, one of the most comprehensive studies of professionals ever undertaken, exposes professionalism as a double-edged sword; it illustrates how experts have come to "own" and control knowledge, much like the wealthy control capital, thereby transforming capitalist and socialist society, both for better and for worse. Knowledge long predates money as a source of power and wealth in human society, and professionals are only the most recent in a long succession of powerful knowledge classes that have included shaman, witchdoctors, and the Confucian mandarins who ruled China for over a thousand years. Drawing on interviews with over 1,000 practicing professionals, the authors show how, by dispensing self-interested and morally colored judgements as scientific truth, modern professionals are consolidating a monopoly over what passes for objective knowledge. Experts discredit the ordinary knowledge of the general public to generate a vast market of dependent clients. The result is a powerful professional class that creates vital new knowledge and life-saving services, but also wields growing influence over a population deeply insecure about its ability to manage private and public affairs without "expert" guidance. This sweeping study also reveals that more and more experts are abandoning private practice to work for corporations, becoming junior partners in a new "Mandarin capitalism." While often outspoken advocates of a more socially responsible business world, professionals have joined big business to produce one of the most pronounced divisions of mental and manual work in history, creating a new dispossessed majority, the uncredentialed. We learn of an experiment at Polaroid to give machine operators more responsibility which is cancelled when managers and engineers decided that they "just didn't want operators that qualified." The authors argue that, as this new "mandarin" class radically transforms the social order, it helps to reform some of the traditional scourges of the business world, but also poses a new threat to equality in America. To reverse this trend, they propose a post-professional society that de-emphasizes skill hierarchies and substantially democratizes knowledge. A bold and incisive new work of social criticism, this book provides a fascinating look at the modern professional and provokes Americans to think in a new way about democracy in the age of experts.