Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Onze Vivlio e-readers ondervinden momenteel synchronisatieproblemen. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Pottery Function

A Use-Alteration Perspective

James M Skibo
€ 139,95
+ 279 punten
Uitvoering
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

There are many ways to study pots or the sherds of pots. In this book James Skibo has focused on the surface wear and tear found on the resin-coated, low-fired cooking pots of the Kalinga people in north- western Luzon. This detailed analysis is part of a much larger evalua- tion of Kalinga pottery production and use by the staff members and students at the University of Arizona that has been underway since 1972. Here he has analyzed the variants among the possible residual clues on pots that have endured the stresses of having been used for cooking meat and vegetables or rice; standing on supports in the hearth fire; wall scrapings while distributing the food; being transported to the water source for thorough washing and scrubbing; followed by storage until needed again-a repetitive pattern of use. This well-controlled study made use of new pots provided for cooking purposes to one Kalinga household, as well as those pots carefully observed in other households-- 189 pots in all. Such an ethnoarchaeological approach is not unlike follOwing the course of the firing of a kiln-load of pots in other cultures, and then purchasing the entire product of this firing for analysis. Other important aspects of this Kalinga study are the chemical analysis of extracts from the ware to deduce the nature of the food cooked in them, and the experimental study of soot deposited on cooking vessels when they are in use.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
206
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781489911810
Verschijningsdatum:
31/05/2013
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
317 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 279 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.