Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
There are many ways to study pots or the sherds of pots. In this book James Skibo has focused on the surface wear and tear found on the resin-coated, low-fired cooking pots of the Kalinga people in north- western Luzon. This detailed analysis is part of a much larger evalua- tion of Kalinga pottery production and use by the staff members and students at the University of Arizona that has been underway since 1972. Here he has analyzed the variants among the possible residual clues on pots that have endured the stresses of having been used for cooking meat and vegetables or rice; standing on supports in the hearth fire; wall scrapings while distributing the food; being transported to the water source for thorough washing and scrubbing; followed by storage until needed again-a repetitive pattern of use. This well-controlled study made use of new pots provided for cooking purposes to one Kalinga household, as well as those pots carefully observed in other households-- 189 pots in all. Such an ethnoarchaeological approach is not unlike follOwing the course of the firing of a kiln-load of pots in other cultures, and then purchasing the entire product of this firing for analysis. Other important aspects of this Kalinga study are the chemical analysis of extracts from the ware to deduce the nature of the food cooked in them, and the experimental study of soot deposited on cooking vessels when they are in use.