Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum), is one of the highly prized fragrant spice that has been in use since biblical times for its medicinal and culinary properties.This novel spice is native to Sri Lanka but also found in many other countries. It is the bark of the tree from where aromatic essential oil (makes up 0.5% to 1% of its composition) is extracted.Cinnamon or Dalchini or Kirfa has antimicrobial, anti-clotting, anti-inflammatory, antispasmodic, diuretic, and aphrodisiac properties.In addition, cinnamon oil has astringent, antiseptic and carminative qualities. Considering the above facts our study was carried out to observe & evaluate the effect of extracts from cinnamon bark against microbial population considering both bacterial & fungal forms. Cinnamon extracts using dichloromethane, ethanol, acetone and ethyl acetate as solvents were obtained using Soxhlet apparatus and considered for tests against Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Aspergillus niger, Penicillium notatum, Mucor indicus and Trichoderma viride. Observations showed positive results by appearance of clear zone of inhibition on cultured petri plates for bacteria and fungi in case of polar solvents.