Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The potato (Solanum tuberosum) is an important food crop, grown largely as a carbohydrate staple and also for industrial purposes. Of the various physiological factors which affect potato storage, sprouting is the most obvious manifestation of deterioration. In the present study he potatoes were irradiated at 0.05, 0.10, 0.15 kGy to inhibit sprouting and evaluate microflora. The experimental and control group of potatoes were analyzed for the microbial load and growth of sprouts. The remarkable reduction in bioburden was noted in the case of highest dose subjected to potatoes i.e. 0.15 kGy. The irradiated potatoes showed less viable microbial count than the non-radiated ones even after three weeks of irradiation. This study indicated that higher irradiation levels proved to be most effective in retarding the sprouting of potatoes stored at ambient conditions.