Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Systemic administration of drugs to the gastrointestinal tract especially the colon is associated with a number of side-effects and hence, a targeted drug delivery system is needed to deliver the drug to the colon, which would ensure relief from the side-effects through direct delivery of drug to the colon in a controlled and sustained manner. A number of polymer-based drug delivery devices and carriers have been proposed for an efficient therapy. Among all these drug delivery devices, hydrogels, especially based on the polysaccharides, have attracted considerable attention as an excellent candidate for controlled release of therapeutic agents. This article discusses the modifications of polysaccharides to develop the hydrogels for colon targeted drug delivery applications and major factors that control the release rate of the encapsulated drugs from the hydrogels. The role of some polysaccharides in colon drug delivery applications has also been discussed. These polysaccharides include konjac glucomannan, xanthan gum, guar gum, sterculia gum, tragacanth gum, pectins, psyllium, alginate, dextran, starch, hemicelluloses, arabic gum, cyclodextrins, hyaluronic acid and Chitosan