• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Pleyn Delit

Medieval Cookery for Modern Cooks

Sharon Butler, Constance B Hieatt, Brenda Hosington
Paperback | Engels
€ 39,95
+ 79 punten
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

This is a completely revised edition of the classic cookbook that makes genuine medieval meals available to modern cooks. Using the best recipes from the first edition as a base, Constance Hieatt and Brenda Hosington have added many new recipes from more countries to add depth and flavour to our understanding of medieval cookery. All recipes have been carefully adapted for use in modern kitchens, thoroughly tested, and represent a wide range of foods, from appetizers and soups, to desserts and spice wine. They come largely from English and French manuscripts, but some recipes are from sources in Arabia, Catalonia and Italy. The recipes will appeal to cordon-bleus and less experienced cooks, and feature dishes for both bold and timourous palates.

The approach to cooking is entirely practical. The emphasis of the book is on making medieval cookery accessible by enabling today's cooks to produce authentic medieval dishes with as much fidelity as possible. All the ingredients are readily available; where some might prove difficult to find, suitable substitutes are suggested. While modern ingredients which did not exist in the Middle Ages have been excluded (corn starch, for example), modern time and energy saving appliances have not. Authenticity of composition, taste, and appearance are the book's main concern.

Unlike any other published book of medieval recipes, Pleyn Delit is based on manuscript readings verified by the authors. When this was not possible, as in the case of the Arabic recipes, the best available scholarly editions were used. The introduction provides a clear explanation of the medieval menu and related matters to bring the latest medieval scholarship to the kitchen of any home. Pleyn Delit is a recipe book dedicated to pure delight - a delight in cooking and good food.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
172
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780802076328
Verschijningsdatum:
14/02/1996
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
153 mm x 233 mm
Gewicht:
303 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 79 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
KOM LANGS IN ONZE WINKELS

Hoera! Het is weer het Feest van het Boek

van 31/10 t.e.m. 03/11
KOM LANGS IN ONZE WINKELS
Feest van het Boek
WEDSTRIJD

Alleen in onze winkels: koop een boek en win een boekenfeest bij je thuis

Jij kiest welke topauteur misschien bij jou over de vloer komt!
WEDSTRIJD
Win een boekenfeest bij je thuis
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.