Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chickpea (Cicer arietinum Linnaeus), a member of family Fabaceae, is an ancient self pollinated leguminous crop, diploid annual (2N=16 chromosomes) grown since 7000 BC, in different area of the world but its cultivation is mainly concentrated in semi-arid environments. It is known with different regional names like Dzelbana or Hamas (Arabic), Keker (Dutch), Bengal Gram (English), Café Franzais (Franch), Kichererbse (German), Garbanzo (Spanish), Cece, Ceci (Roman), Ovetichie harokh (Russian), Shimbra, (Ethiopia) Lablabi, (Turkey) and locally 'chana'. Commercially, the species is grouped into desi and kabuli type: desi generally have small, darker coloured seeds, whereas Kabuli is usually producing large, cream-coloured ones. Chickpea is the third most important pulse crop after common bean (Phaseolus vulgaris L.) and pea (Pisum sativum L.) in the world in terms of production and is mostly cultivated in arid and semi-arid areas such as South Asia, West Asia, North Africa, East Africa, Southern Europe, North and South America, and Australia.