Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Musa sapientum L. ssp. sylvestris (Family: Musaceae) is a popular edible fruit. Traditionally it has been used to treat intestinal disorders such as diarrhoea and dysentery. This book presents the research carried out on the methanolic extracts of Musa sapientum L. ssp. sylvestris fruit's peel, pulp and seed for potential antioxidant, antidiarrhoeal, antimicrobial, cytotoxic and neuropharmacological activities. It also includes review of previous research works on different plants of Musa genus. In this work, the extracts exhibited promising antidiarrhoeal, antioxidant and neuropharmacological activities. The results of antimicrobial and cytotoxicity tests also support the antidiarrhoeal activity. These results justify and validate the folkloric uses of the fruit in intestinal disorders.