Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Macaron ou Religieuse, Mille-feuille ou Tête de nègre... D'où viennent-ils ? Qui les a inventés ? Un pâtissier amoureux, une nonne gourmande, un prédicateur pressé, un général affamé ? Depuis toujours, les pâtissiers nous offrent des douceurs qui sont autant de reflets de nos passions, de nos admirations, de nos obsessions. Hommage à l'amour, hommage à la religion, hommage à un grand homme ou à un grand événement, les gâteaux cachent presque tous derrière leur nom de baptême une singulière histoire, une aventure croustillante. Plongeant dans les grimoires de nos pâtissiers inspirés ou historiens gastronomes, visitant, région par région, les cuisines des maîtres du sucre, recueillant histoires et recettes qui se transmettent de génération en génération, Nina Barbier et Emmanuel Perret nous livrent dans leur Petit Traité d'ethno-pâtisserie un joli voyage dans les souvenirs et les plaisirs. Alsacienne, Nina Barbier est journaliste et réalisatrice de documentaires. Emmanuel Perret, ethnologue de formation, travaille aujourd'hui au C.S.A.