Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
For many centuries peatlands have been a source of fascination to naturalists and scientists. When the itinerant John Leland passed through the peatlands of Central Wales in 1538 his comment was 'The pastures and montaynes of Cairdiganshire be so great that the hunderith part of hit roteth on the ground and makes sogges and quikke more by long continuance for lak of eting of hit'. His observation displays considerable ecological discernment, for he pinpoints those features of the peatland ecosystem which serve to differentiate it from all others and which have fired the imagination of generations of ecologists with an enthusiasm to understand the processes which Leland observed. Peatlands are, by definition, unbalanced systems in which the rate of production of organic material by living organisms exceeds the rate at which these compounds are respired and degraded. The result is an accumulation of a proportion of this production (not always the 'hunderith part'!) as an organic deposit which we term peat. As the peat blanket thickens, the surface vegetation becomes insulated from underlying soils and rocks, and the resulting environmental changes are often accompanied by floristic changes which reflect the altered hydro- logy and chemistry of the peat surface. Peat producing ecosystems, or mires, are thus dynamic ecological entities, constantly changing, growing, spreading and eroding.