Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Bacterial wilt, the devastating disease of brinjal, is widely distributed in tropical, sub-tropical and some warm temperate regions of the world. Brinjal is cultivated as cash crop and maximum diversity in terms of quality and quantity has been found in different agro-climatic zones of West Bengal. Eastern India being the origin has the richest source of brinjal germplasm with different genotypic variations. The book contains concise, authentic and important information covering major aspects of disease development, disease management and biology of the wilt causing bacterium Ralstonia solanacearum. To ensure easy understanding and precision of the subject matter, the book goes on to illustrate the present situation of the disease in W.B., year round survival of the bacterium on wild and crop hosts, detailed symptomatology, characterization of different isolates of the bacterium, identification of races, pathogenicity, identification and selection of resistance sources and its sustainable management. Discussions on different steps of procedures for studying the bacteria are also dealt with. It is hoped that the book would be of enormous use to researchers, students and teachers.