• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Par les menus

une histoire de mots

Tristan Hordé
Paperback | Frans
€ 15,00
+ 30 punten
Uitvoering
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

L'histoire de la gastronomie peut se lire dans les archives
et les essais. Mais les cartes des restaurants, depuis leur
création, sont des témoignages vivants et pertinents sur la
cuisine et la vie.


Consommé de volailles Sévigné (Urbain Dubois, 1868)


Betterave / Fromage frais / OEuf de truite (Bertrand Grébaut, 2012)


Carpaccio de bar de ligne, beurre doux ginseng et fruit de la passion, râpée
d'artichaut poivrade et puntarella
(Pierre Gagnaire, 2015)

Tristan Hordé s'est attablé devant des centaines de cartes
et de menus, depuis les premiers du XIXe siècle jusqu'aux
plus récents d'aujourd'hui. Il les a observés, lus, classés,
décryptés, comparés, commentés. Une véritable histoire
des moeurs alimentaires et de la langue gastronomique
s'est écrite «par les menus».

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
91
Taal:
Frans

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9791094136034
Verschijningsdatum:
2/04/2015
Uitvoering:
Paperback
Afmetingen:
110 mm x 170 mm
Gewicht:
90 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 30 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.