Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending (in België) aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Although the title of this book is Paper Chemistry, it should be considered as a text about the chemistry of the formation of paper from aqueous suspensions of fibre and other additives, rather than as a book about the chemistry of the raw material itself. It is the subject of what papermakers call wet-end chemistry. There are many other excellent texts on the chemistry of cellulose and apart from one chapter on the accessibility of cellulose, the subject is not addressed here. Neither does the book deal with the chemistry of pulp preparation (from wood, from other plant sources or from recycled fibres), for there are also many excellent texts on this subject. The first edition of this book was a great success and soon became established as one of the Bibles of the industry. Its achievement then was to collect the considerable advances in understanding which had been made in the chemistry of papermaking in previous years, and provide, for the first time, a sound physico chemical basis of the subject. This new edition has been thoroughly updated with much new material added. The formation of paper is a continuous filtration process in which cellulosic fibres are formed into a network which is then pressed and dried. The important chemistry involved in this process is firstly the retention of col- loidal material during filtration and secondly the modification of fibre and sheet properties so as to widen the scope for the use of paper and board products.