Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This book describes the interlaced histories of life and oxygen. It opens with the generation of oxygen in ancient stars and its distribution to newly formed planets like the Earth. Free O2 was not available on the early Earth, so the first life forms had to be anaerobic. Life introduced free O2 into the environment through the evolution of photosynthesis, which must have been a disaster for many anaerobes. Others found ways to deal with the toxic reactive oxygen species and even developed a much more efficient oxygen-based metabolism. The authors vividly describe how the introduction of O2 allowed the burst of evolution that created today's biota. They also discuss the interplay of O2 and CO2, with consequences such as worldwide glaciations and global warming. On the physiological level, they present an overview of oxidative metabolism and O2 transport, and the importance of O2 in human life and medicine, emphasizing that while oxygen is essential, it is also related to aging and many disease states.