Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Nowhere has there ever been a city more famous for its bazaars than Constantinople (now Istanbul), Turkey. Standing at the gateway from Europe to the East, the once-fabled Byzantine capital became the center of the vast Ottoman Empire, which at the height of its glory spread East-West from Baghdad to Tripoli and North-South from Budapest to Cairo. Every Ottoman city was a shopping center, and as early as the sixteenth century Western travelers wrote of the glories of the bazaars across the Eastern Mediterranean and from beyond. The Ottoman Kitchen explores the culinary traditions of the region, and offers a collection of practical recipes for up-to-date versions of classic dishes. Interwoven with illuminating tales of history and culture, over 100 photographs are featured--stunning recipe pictures and evocative location shots of modern-day life. Much-traveled recipes include the luscious pastry baklava from Armenia; the egg and lemon sauce known to the Greeks as avgolémono, with its Byzantine origin; and the boregs or pastries for which the Turks have long been famous, modeled on the dumplings of Mongolia and China from where the Turkic tribes came west. Then there are the dishes, such as Circassian chickena and Albanian liver, whose very names denote their origins. This is food that was brought together in the bazaar and perfected and refined in the palace kitchens of the Ottoman sultans. One of the earliest exponents of fusion cooking, the Ottomans elaborated and refined the culinary traditions of the entire Eastern Mediterranean region to create one of the world's greatest, and most eclectic, cuisines.