Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Ottoman Kitchen

Modern Recipes from Turkey, Greece, the Balkans, Lebanon, Syria and Beyond

Sarah Woodward
Paperback | Engels | Cookbooks
€ 30,95
+ 61 punten
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Nowhere has there ever been a city more famous for its bazaars than Constantinople (now Istanbul), Turkey. Standing at the gateway from Europe to the East, the once-fabled Byzantine capital became the center of the vast Ottoman Empire, which at the height of its glory spread East-West from Baghdad to Tripoli and North-South from Budapest to Cairo. Every Ottoman city was a shopping center, and as early as the sixteenth century Western travelers wrote of the glories of the bazaars across the Eastern Mediterranean and from beyond. The Ottoman Kitchen explores the culinary traditions of the region, and offers a collection of practical recipes for up-to-date versions of classic dishes. Interwoven with illuminating tales of history and culture, over 100 photographs are featured--stunning recipe pictures and evocative location shots of modern-day life. Much-traveled recipes include the luscious pastry baklava from Armenia; the egg and lemon sauce known to the Greeks as avgolémono, with its Byzantine origin; and the boregs or pastries for which the Turks have long been famous, modeled on the dumplings of Mongolia and China from where the Turkic tribes came west. Then there are the dishes, such as Circassian chickena and Albanian liver, whose very names denote their origins. This is food that was brought together in the bazaar and perfected and refined in the palace kitchens of the Ottoman sultans. One of the earliest exponents of fusion cooking, the Ottomans elaborated and refined the culinary traditions of the entire Eastern Mediterranean region to create one of the world's greatest, and most eclectic, cuisines.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Illustrator(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
144
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781566564328
Verschijningsdatum:
1/01/2002
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
228 mm x 257 mm
Gewicht:
585 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 61 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.