Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
1 Introduction.- 1.1 Introduction.- 1.2 Organic farming.- 1.3 Conversion.- 1.4 Conservation grades.- 1.5 The cost of organic farming.- 1.6 How subsidies make organic farming uncompetitive.- 1.7 How does it work?.- 1.8 First World agriculture and Third World poverty.- 1.9 Fair trade and organic farming.- 1.10 History of the UK organic movement.- 1.11 Market size and share.- 1.12 Producers, processors and marketeers.- References.- 2 UK and European Community (EC) legislation.- 2.1 Introduction.- 2.2 Situation in the UK and the EC prior to EC legislation.- 2.3 Development of EC legislation.- 2.4 Summary of EC legislation as at 30 October 1993.- 2.4.1 Council Regulation 2092/91.- 2.4.2 Commission Regulation 94/92.- 2.4.3 Commission Regulation 1535/92.- 2.4.4 Council Regulation 2083/92.- 2.4.5 Commission Regulation 3457/92.- 2.4.6 Commission Regulation 3713/92.- 2.4.7 Commission Regulation 207/93.- 2.4.8 Commission Regulation 1593/93.- 2.4.9 Commission Regulation 2608/93.- 2.4.10 Commission Regulation 468/94.- 2.4.11 Commission Regulation 688/94.- 2.5 Structure of the EC legislation.- 2.6 Future developments on standards.- 2.7 Aid for organic farming.- 2.8 Overview.- References.- 3 Organic certification and the importation of organically produced foods.- 3.1 Introduction.- 3.2 Organic certification and its importance.- 3.3 Organic standards and certification protocol.- 3.4 Development of organic certification as a legal requirement.- 3.5 The structure of organic certification schemes in the EU.- 3.6 Certification protocol.- 3.6.1 Determination of eligibility of a business for organic certification.- 3.6.2 Making an application.- 3.6.3 Inspection.- 3.6.4 Post-inspection activities and certification.- 3.7 Imports of organically produced foods.- 3.7.1 Imports from approved Third Countries.- 3.7.2 Imports from non-approved Third Countries.- 3.8 The dynamics of organic certification.- Acknowledgement.- References.- 4 Fruit and vegetables.- 4.1 Introduction.- 4.2 Market structure and history.- 4.3 Availability.- 4.4 Growing systems compared.- 4.4.1 Non-organic growing systems.- 4.4.2 Organic growing systems.- 4.5 Types of market.- 4.5.1 Wholesale market.- 4.5.2 Supermarkets.- 4.5.3 Manufacturing/processing.- 4.6 Imports.- 4.7 Market overview.- 4.8 The future.- 5 Cereal products.- 5.1 Principal crops.- 5.1.1 Availability.- 5.1.2 Quality.- 5.2 Producing organic cereals.- 5.3 Processing requirements.- 5.3.1 Audit trail.- 5.3.2 Handling and processing.- 5.3.3 Ingredients.- 5.4 Existing products.- 5.5 Summary.- 6 Organic meat and meat products.- 6.1 Introduction.- 6.2 Legislation.- 6.3 Organic meat production.- 6.3.1 Production standards.- 6.3.2 Production systems.- 6.4 Processing and marketing organic meat.- 6.4.1 Processing standards.- 6.4.2 Marketing.- 6.5 Some practical processing and marketing considerations.- 6.5.1 Slaughtering and cutting organic meat.- 6.5.2 Retail outlets.- 6.5.3 Processed foods.- Acknowledgement.- References.- 7 Dairy products.- 7.1 Introduction.- 7.2 The significance of milk.- 7.3 Milk quality.- 7.4 Animal husbandry on an organic dairy farm.- 7.4.1 Organisation.- 7.4.2 Living conditions.- 7.4.3 Feeding.- 7.4.4 Treating disease.- 7.4.5 Breeding.- 7.4.6 Weaning.- 7.5 Liquid milk processing.- 7.6 Cheese production.- 7.7 Yogurt making.- 7.8 Cream and butter production.- 7.9 Ice-cream and frozen yogurt production.- 7.10 Marketing organic dairy products.- 7.11 Market development.- 7.12 Types of organic dairy units.- 7.12.1 Processing on-farm.- 7.12.2 The independent dairy.- 7.12.3 The specialist organic dairy.- 7.13 Legislation.- 7.14 Summary.- 8 Other organic processed foods.- 8.1 Introduction.- 8.2 Organic spreads.- 8.2.1 Jams/pure fruit spreads.- 8.2.2 Nut butters.- 8.2.3 Chocolate and carob spreads.- 8.2.4 Tahini.- 8.2.5 Honey.- 8.3 Organic juices and grain syrups.- 8.3.1 Fruit and vegetable juices.- 8.3.2 Grain-based syrups.- 8.4 Organic sauces and pickles.- 8.4.1 Sauces.- 8.4.2 Pickles and olives.- 8.4.3 Mustard...