Met een titel die verwijst naar het klassieke boek van Marcel Proust vormt deze autobiografische fantasie een psychologische reflectie op het beeldverhaal, het geheugen en tijd.
Als kind een gemiste afspraak met Hergé in 1970; een speling van het lot op 3 maart 1983; een aangrijpende reis naar België voor een bezoek aan het Hergé Museum in Brussel in 2013: dat zijn de drie gebeurtenissen die voor de auteur de aanleiding vormden om de losse draden aaneen te rijgen in een fraaie, grafische hulde aan de wereld van het beeldverhaal.
Ricardo Leite neemt ons mee op een reis door de wereld van beelden en symboliek die hem zijn hele leven hebben betoverd. Hij zweeft daarin tussen droom en werkelijkheid in relatie tot Hergé, en met name rond diens avonturen van Kuifje. Hij nodigt ons uit tot een denkbeeldige dialoog over de kunst, de techniek en de geschiedenis van het beeldverhaal met de grootmeesters daarvan, gebaseerd op ontmoetingen die werkelijk plaatsvonden en op talloze bronnen en verwijzingen. Het boek sluit af met een ruime selectie notities waarmee de lezer meer te weten komt over de personages die op de strippagina’s voorkomen.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.