Daarom vroeg samensteller Maurits de Bruijn dertien schrijvers naar hun ervaringen op de sofa, of aan een keukentafel, op een ongemakkelijk klapstoeltje, per Zoom of tijdens een duinwandeling. Van hypochondrie tot allesvernietigende schaamte, van sisterhood tijdens een gesloten opname tot een cliënt die zich tegen de behandelaar keert - de volgende auteurs laten ons meekijken door de kieren van hun behandelkamer:
Pelumi Adejumo, Oscar van Gelderen, Ashley Igwe, Forugh Karimi, Pepijn Keppel, Chris Kijne, Tobi Lakmaker, Bent Van Looy, Jente Posthuma, Frans Schalkwijk, Inge Schilperoord en Nadia de Vries.
'Een verzameling unieke en tegelijkertijd universele verhalen over therapie. De auteurs zijn scherp, grappig en openhartig over hun trauma's, angsten en dwangmatigheid, over bedrukkende schaamte en depressie.' - Tatjana Almuli
'De auteurs van deze bundel nemen je mee naar anders veelal afgesloten werelden: de spreekkamer van de therapeut, de gesloten afdeling van een kliniek en hun eigen, woelige binnenwereld. Kwetsbare en ontroerende verhalen die inzicht, herkenning en troost bieden.' - Philip Huff
Samensteller Maurits de Bruijn (Maasland,1984) is de schrijver van twee romans - Broer (2012) en De achterkant van de zon (2016). In 2020 verscheen zijn non-fictiedebuut Ook mijn Holocaust en hij is redacteur van kunsttijdschrift Mister Motley. Hij volgde emdr-therapie om de hevigheid van zijn trauma te verzachten.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.