Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Born in Cornwall, John Davy (1790-1868) physiologist and anatomist, and the younger brother of the distinguished chemist Sir Humphry Davy (1778-1829), was one of the most prolific medical experts of his day. After taking a medical degree from Edinburgh in 1814 he became an army surgeon. He later became a hospital inspector and spent time living in overseas territories including India, Sri Lanka, and Barbados. First published in 1862, Davy's book discusses the prominence of fever, dysentery, cholera, liver disease, pneumonia, and other diseases common to the army, estimating that 45% of deaths in the British army serving abroad were caused by disease rather than by conflict. Davy also records his observations on putrefaction of bodies, particularly the vital organs, emphasising the need to determine the normal condition of human organs so that abnormal, diseased organs can be easily identified.