Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Particularly in developing countries nearly one billion people are effected by nutrition insecurity in form of under- or malnutrition (FAO 2010, p. 1). Merely by the expression of vitamin A-deficiency an estimate of up to 500,000 children go blind worldwide every year (WHO 2011). This survey deals with a solution approach in form of the contribution made by the orange-fleshed sweet potato (OFSP) and its afford towards nutrition security in rural areas of Mwanza, Tanzania. With help of the partner organization TAHEA, a retrospective population-based study of the nutritional status of rural population of Mwanza was conducted and impressions on food security were reinforced through participant observation. The positive influence of OFSP towards vitamin A status has been confirmed and among others an income-generating function by cultivation and sale of the tuber has been observed. The risk of a possible overdose must also be considered. Thus, the tuber is recommended as a nutritious snack or side dish, but should not be advertised as a considered staple food.