Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
What is fermentation? Fermentation is a wonderful way to naturally preserve food and great if you have a glut of homegrown produce and don't know what to do with it!! A magical microbial transformation happens when veggies are fermented naturally, the vitamin C content shoots up markedly, beneficial bacteria are produced, gut healing compounds are formed and the immune system is given a tremendous boost! So you essentially end up with superfoods that are nutritionally superior, pre-digested, vitamin enhanced and absolutely packed with gut healing probiotics!! Fermentation is when microorganisms, such as bacteria and yeast, break down and transform a substance into acids or alcohol. As the breakdown occurs, carbon dioxide is released, which leads to that tell-tale frothing and bubbling that is a sure sign that fermentation is well on its way.Is fermentation safe? Fermentation may seem like a rather daunting task, but despite common fears and trepidations, fermentation is extremely safe. So long as you follow all the methods and tips found in this book, you are not likely to encounter anything scary or off-putting in the least. The lactic acid bacteria that carries out the fermentation process is anaerobic, meaning it does not need oxygen to survive. As it transforms carbohydrates into acid, it actually kills off any harmful bacteria present, too. This includes mold, which is aerobic and cannot grow without oxygen. The salt that you use in fermentation is also key in allowing the good bacteria to flourish and keeping the bad bacteria at bay. Salt plays a role in preserving nutrients and keeping the chiles crisp and fresh during fermentation. Do you know what all this means? Lactic-acid fermentation is actually one of the safest ways of preparing and preserving food. Ultimately, common sense and your five senses are the best tools you can use and will take you far on your fermentation journey. If something looks, smells, or tastes off, simply don't eat it. All in all, the steps taken to produce fermented hot sauce counteract the production of bad bacteria and create the ideal conditions for probiotics to flourish and a healthy, delicious ferment to come to fruition.