Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Vrije tijd
  3. Zelfzorg, Gezin & Gezondheid
  4. Gezondheid
  5. Navigating the Numbers: The Handy Foodwatch Guide to Additives

Navigating the Numbers: The Handy Foodwatch Guide to Additives E-BOOK

Foodwatch Guides

Catherine Saxelby
E-book | Engels | Guides
€ 9,49
+ 9 punten
Onmiddellijk beschikbaar
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Onmiddellijk geleverd via e-mail

Omschrijving

Navigating the Numbers sheds new light on additives, why they are used, where they come from and which ones should trigger your 'avoid' button.

Additives are a part of modern food life and they're not all bad. Despite our best intentions, we can't always eat fresh and to make food safe, stable and taste good, we need a few additives. But which ones?

This book explores the notion that processing food is not so very different to cooking it, whether it's drying, salting, pickling, canning or freezing. And adding salt or sugar or soy sauce at home does not make food healthier and 'better' than bought foods.

It outlines the 23 classes of additives in use and shows you how to find them on food labels. It lists those that are harmless (such as citric acid 330) or that you're probably already consuming (such as magnesium sulphate 518 - better known as Epsom salt).

It finishes with a 4-step plan to avoid additives if you decide you still want to and describes the new move to 'clean labels' that manufacturers now adopt.

This book tells the story behind those pesky additives and those code numbers on the back of food packaging. It's not a book about 'evil chemicals' in your food. But it will make you think twice before eliminating them entirely from your diet, offering a sensible middle ground to help you cook with health in mind.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780987552112
Verschijningsdatum:
30/08/2017
Uitvoering:
E-book
Formaat:
ePub
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 9 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.