Toen in 2016 wetenschappelijk bewezen werd dat het graf in zijn geboorteplaats Stagira (een 60 km. van Thessaloniki), effectief de laatste rustplaats van Aristoteles was, kwam bij de auteur de zin op om een cultuurhistorische reis door Europa te ondernemen naar deze bron van ons westers denken. Het idee kreeg vorm in een imaginair reisgedicht in kwatrijnen met tussenzangen over heden en verleden, helden en goden, met verwijzingen naar oude en recente verhalen.
Stefaan Pennynck (Oostende, 1963) is licentiaat in de politieke wetenschappen en kunst-, cultuur- en erfgoedliefhebber. Hij volgde diverse leergangen Nederlandse en Engelse letterkunde en literatuurgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Schrijft poëzie, kortverhalen, recensies en essays.
Samuel Pennynck (Oostende, 2001) is master in de kunstwetenschappen (UGent), studeert fotografie aan het KASK in Gent en werkt mee aan diverse artistieke projecten als fotograaf en auteur. Alle voor deze publicatie gebruikte foto’s zijn van zijn hand. De beelden zijn analoge zelfportretten, geïnspireerd op het boek Expressions de passions de l’âme door Charles Lebrun uit 1732. De taal van de gemoedsuitingen op het gezicht zijn tijdloos en universeel en geven de onderliggende emoties van het gedicht weer: bitterheid, verdriet, afschuw, angst, verwondering en bewondering.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.