Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Modern Chinese Foodways

Jia-Chen Fu, Michelle T. King
Paperback | Engels | Food, Health, and the Environment
€ 74,95
+ 149 punten
Pre-order nu, verschijnt op 04/03/2025
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

An edited collection that explores the multifaceted experiences of Chinese culinary modernity both within and outside of mainland China from the mid-19th century to present.

Modern Chinese Foodways defines some of the major processes by which Chinese food and foodways have become modern, with a focus on the period from the mid-nineteenth to the twenty-first century. The editors, Jia-Chen Fu, Michelle T. King, and Jakob A. Klein, highlight four prominent areas of change: commodification of food production; the scientization of expertise and the development of new food technologies; the creation of new culinary identities based on gender, ethnicity, and nation; and the circuits of migration taking place since the nineteenth century.

This collection argues that Chinese food and foodways are very much modern--not a given in the face of the chorus of voices that insists on emphasizing its ancient roots--in ways that both recall the experiences of other cultures, as well as in ways unique to China's own historical trajectory.

The book combines incisive, original scholarship by thirteen leading voices in the field with editorial essays on the past and future of Chinese food studies to frame the field of inquiry for the next generation of Chinese food studies scholars. Demonstrating the significance of modern Chinese foodways to the phenomenon of culinary modernity writ large, which is still largely shaped by Euro-American perspectives and priorities, Modern Chinese Foodways is the first book of its kind.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
360
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780262551311
Verschijningsdatum:
4/03/2025
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
368 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 149 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.