Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Microtuberization in Potato

Physical & Chemical Factors on Induction & Characterization of Microtubers and Nuclear Seed Production in Potato

Hasanur Rahman, Rafiul Islam, Monzur Hossain
Paperback | Engels
€ 77,95
+ 155 punten
Levertermijn 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Different sugar types were evaluated on microtuberization efficiencies of potato and sucrose was considered to be the best sugar type and 8% sucrose in media was optimized. The media with 5 uM Jasmonic acid resulted the highest number and maximum yield of microtubers than the other growth regulators used and high nitrate content media increased microtuber size. Application of 2 mg/L AgNO3 and propionic acid added media favored the in vitro microtubers formation. Microtuberization in liquid media followed by incubation at 8 h photoperiod promoted the number and fresh weight of microtubers than the other physical supports (agar based, liquid plus cotton and liquid plus sponge) and incubation (0, 8 and 16 h). The larger microtubers (0.5-0.6 cm diameter) showed significantly higher survival capacity than smaller ones (0.3-0.4 cm dia). The dormancy termination and sprouting efficiencies of microtubers were noted best in media with GA3 (100 ppm) treatment, large size of microtubers and dark incubation. The media with 5 uM Jasmonic acid showed maximum accumulation of total sugar, reducing sugar and starch. The vitamin C content of microtubers decreased with the extended storage periods.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
208
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783847377559
Verschijningsdatum:
11/04/2012
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
312 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 155 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
SOLDEN

30% korting

op een mooie selectie boeken en papierwaren
SOLDEN
Solden: 30% korting op boeken en papierwaren
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.