Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
1 Seafood Quality.- 1. Microbiology of Finfish and Finfish Processing.- Harvesting and Onboard Handling.- Fishing Vessel Sanitation.- Processing.- Preservatives.- References.- 2. Microbiology of Bivalve Molluscan Shellfish.- Biology of the Bivalves.- Public Health Concerns.- Microflora of Bivalves at Harvest.- Shellstock Harvesting and Handling.- Bivalve Processing.- Heat Processing.- Indicators of Spoilage.- Summary.- References.- 3. Microbiology of Crustacea Processing: Crabs.- Harvest and Utilization.- Microbiological Flora.- Processing and Microbiological Quality Control.- Summary.- References.- 4. Microbiology of Crustacean Processing: Shrimp, Crawfish, and Prawns.- Naturally Occurring Microflofa.- Yeasts, Molds, Fungi, and Viruses.- Microbiological Changes Through the Distribution System.- Microorganisms Associated with Seafood Spoilage.- Microorganisms of Public Health Concern.- Effect of Freezing on Micororganisms.- Retail Handling Procedures.- Simulated Retail Procedures.- Ice-Only Service Cases.- Refrigerated Display Case.- Retail Display Summary.- References.- 5. Microbiology of Mince, Surimi, and Value-Added Seafoods.- Mince.- Surimi.- Value-Added Seafoods.- General Microbiological Aspects of Mince, Surimi, and Value-Added Products.- References.- 6. U.S. Seafood Inspection and HACCP.- Food and Drug Administration (FDA).- U.S. Department of Commerce (USDC).- U.S. Department of Agriculture (USDA).- U.S. Environmental Protection Agency (EPA).- Department of Defense (DOD).- State Seafood Inspection Activities.- Inspection Approaches.- What Is HACCP?.- How Is HACCP Applied?.- HACCP Beyond Microbiology.- HACCP Applications to Marine Food Products.- HACCP Sampling Procedures.- Appendix: Glossary of Terms.- References.- 2 Seafood Safety.- 7. Indicators and Alternate Indicators of Growing Water Quality.- Historical Perspectives.- Emerging Environmental Issues That Question Basic Assumptions.- Sources and Composition of Indicator Organisms in Shellfish Growing Waters.- Influence of the Estuarine-Marine Environment on the Fate of Allochthonous Indicators of Fecal Contamination.- Indicator Systems.- Concluding Remarks.- References.- 8. Viruses in Seafoods.- Families of Human Enteric Viruses Associated with Pollution of Marine Waters with Human Feces.- Human Enteric Viral Pathogens Associated with Processing Distribution and Preparation of Seafoods.- Summary of Reported Seafood-Associated Viral Disease Outbreaks 1973-1987.- References.- 9. Seafood-Transmitted Zoonoses in the United States: The Fishes, the Dishes, and the Worms.- Cestodes.- Digeneans.- Nematodes.- Acanthocephalans.- Other Metazoan Agents.- Risks.- Aquaculture and Parasites.- Prevention of Human Infections.- Public Education.- Acknowledgments.- References.- 10. Nonindigenous Bacterial Pathogens.- Open Water Harvest and Pollution.- Pollution and Aquaculture Systems.- Relative Incidence of Enterics in Seafood Illness.- Clostridium botulinum.- Listeria monocytogenes.- Staphylococcus aureus.- Salmonella.- Shigella.- Conclusions.- References.- 11. Indigenous Pathogens: Vibrionaceae.- Vibrio.- Aeromonas.- Plesiomonas.- Summary.- References.- 12. Natural Toxins.- The Known Seafood Toxin Syndromes.- Management.- Summary.- Acknowledgments.- References.- 13. Scombroid Poisoning.- Clinical Aspects.- Epidemiology of Scombroid Fish Poisoning.- Formation of Histamine in Fish.- Histamine Toxicity.- Analysis of Histamine in Fish.- Histamine Regulation (U.S.).- References.- 3 Special Processing and Packaging.- 14. Principles of Pasteurization and Minimally Processed Seafoods.- Pasteurization.- Minimally Processed Seafoods (Sous Vide Seafood Products).- Effect of Container Type.- Common Problems.- Concept of Microbial Survivors in a Batch.- Use of Steam Tunnel Processes to Reduce Microbial Levels.- Clostridium botulinum Type E.- Appendix: Explanation of Terms.- References.- 15. Modified Atmosphere Packaging.- Proposed Mechanisms of Action.- MAP Storage and Gutted Fish.- Studies...