Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
One: An Evolutionary View of Ethics, Rights and the Doctor-Patient Relationship.- 1. Ethical Theory.- 1. Introduction.- 2. Philosophical Considerations.- 3. Biological Considerations.- 4. Discussion.- 5. Conclusions.- 2. Dual Evolution: Ethics, The Law, Rights.- 1. Ethics and the Law.- 2. The Concept of Rights.- 3. Conclusions.- 3. Bases for Medical Ethics.- 1. Origin of Medical Ethics and the Doctor-Patient Relationship.- 2. Rights and the Practice of Medicine.- 2.1 Autonomy and Beneficence.- 2.2 Non-Maleficence.- 2.3 Justice.- 2.4 Confidentiality.- 2.5 Patients' Right to Medical Care.- 2.6 Patients' Right to Know.- 3. Summary and Conclusions.- Summary and Conclusion to Part One.- Two: A Physician's Perspective on Problems In Medical Ethics (From an Evolutionary Ethical Point of View).- 4. Public Health Policy and Rights (AIDS).- 1. Introduction to the Problem.- 2. Testing for HIV.- 3. Problems in AIDS Control.- 4. Conclusions.- 5. Public Health Policy and Individual Rights (DRUGS).- 1. Drug Addictions (and Alcoholism).- 1.1 Introduction.- 1.2 Alcoholism.- 1.3 Testing for Drugs.- 1.4 Controlling the Use of Drugs.- 1.5 Summary and Discussion.- 2. Drugs in Sports.- 6. Public Health Policy and Individual Rights (Continued).- 1. Rights and Psychiatry.- 2. Rights of the Handicapped and Disabled.- 3. Testing for Genetic Disease.- 7. Experimentation and Research.- 1. Research on Humans.- 2. Animal Experimentation.- 3. Biotechnology (Genetic Engineering).- 4. The Human Genome.- 8. Problems of Reproduction - Abortion (with notes on contraception).- 1. Discussion and Conclusions.- 9. Problems of Reproduction - Artificial Conception.- 1. Artificial Reproduction.- 1.1 Artificial Insemination.- 1.2In VitroFertilization.- 1.3 Surrogacy.- 2. Population Problems.- 3. Discussion and Conclusions (abortion, artificial conception and population problems).- 10. Dying.- 1. Introduction.- 2. Infanticide.- 3. Euthanasia.- 4. Discussion and Conclusions.- 11. Transplantation (with additional notes on the rationing of medical care).- 1. Transplantations.- 2. Discussion.- 3. Rationing.- Summary and Conclusions to Part Two.- References.