Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In this book, we screened lipase positive bacterial strains from soil samples from cultivation area of Jahman Badian road, in using a screening system (King B-medium plates) suitable for the detection of lipase producers. With highest intensity around its colonies. In order to identify this bacterium, some tests were performed. As a result, it was identified as a strain of Pseudomonas sp. In this study it was observed that coconut oil cake is used as the carbon source, olive oil as the substrate, peptone as the nitrogen source with pH 8 and the temperature 30°C are considered as the optimum conditions for the maximum lipase production. The final lipase activity using all optimum conditions was raised from 15 to 35 U/ml. The protein estimation and characterization of enzyme gave the maximum lipase units 291.7U/mg.