Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
Lu Yu (733-804), auteur du Classique du the, nous y decrit un art de vivre autour de cette boisson d'un raffinement insoupconne. Il distingue neuf elements primordiaux: la fabrication du breuvage, la selection de la plante, les ustensiles employes, le choix du combustible, celui de l'eau, le sechage, la reduction en poudre, la cuisson et la degustation. Il parcourut les principales regions de production du the en Chine pour recueillir des informations autour de cette plante et faire un classement des meilleurs plants, s'adonnant a une critique des qualites de the qui n'a rien a envier aux oenologues dans le domaine du vin. A l'epoque de Lu Yu, poesie, peinture, musique et degustation du the sont deja et le deviendront encore plus apres lui, des voies de developpement spirituel. Influence par son meilleur ami Jiaoran, un celebre poete et moine Chan/Zen et ayant ete lui-meme eleve dans un monastere Chan, Lu Yu nous presente aussi le the comme une Voie vers l'eveil et participe a la diffusion de cette boisson tant appreciee des lettres, comme le montre notamment ce vers de Wang Wei (699-761): Une tasse de the ! Je revis ! La preparation du the selon Lu Yu etait fort differente de la mode actuelle par infusion des feuilles. Elle est decrite avec nombre d'images tres poetiques qui font reference a des animaux ou des plantes et montrent le grand sens d'observation du monde vegetal de Lu Yu. Ce texte a exerce une influence considerable, non seulement en Chine meme, mais aussi au Japon et en Coree.