Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Gavius Apicius, ami de Tibere est entre dans la legende imperiale pour avoir porte la gloutonnerie a des extremes inouis. L'auteur de L'Art Culinaire s'est fait connaitre par ses extravagances culinaires en inventant des plats tels que le talon de chameau ou les langues de flamants, mais aussi par les depenses somptuaires que necessitaient ses festins. On raconte meme que, dans l'obligation de restreindre son train de vie, il se serait empoisonne. Meme si la version que nous possedons est sans doute largement posterieure a Apicius et daterait probablement des annees 400, L'Art Culinaire, n'en constitue pas moins pour nous un precieux temoignage historique, tant sur les gouts de l'epoque que sur les techniques de conservation des aliments. La presente edition retrace brievement la vie de celui qu'Isidore nommait le premier ordonnateur de la cuisine et propose une etude substantielle de la litterature grecque et latine. En effet, la litterature culinaire etait dans l'Antiquite tres developpee avec des auteurs comme Chrysippe de Tyane, et liee a la dietetique. La langue de ce texte tardif est ensuite analysee, tandis que l'histoire, complexe, est relatee en detail. Les testimonia, le plus souvent de Seneque, precedent le texte, completes par les Extraits d'Apicius par Vinidarius. L'ouvrage est en outre enrichi d'un commentaire, d'un Index Nominum et Locorum, d'un Index Mensurarum et Ponderum, d'un Index plantarum, d'un Index Utensilium, ainsi que d'un Index Ciborum.