Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Complete Gids voor Smaken en Kruidengeneeskunde: Van ayurvedische kruiden tot kruideninfusie - Praktische kennis over medicinale kruiden, kruidenplanten en het gebruik van de specerijenmolen
Dit uitgebreide kruidenboek biedt een diepgaande verkenning van de fascinerende wereld van kruiden en specerijen. Van traditionele medicinale kruiden tot moderne kruideninfusie - deze gids behandelt alle aspecten van kruidengeneeskunde en smaakverrijking. De opmaak is overzichtelijk ingedeeld in vier hoofdthema's: - De wereld van specerijen, met aandacht voor inheemse en exotische varianten - Specerijen combinaties en aromablends - Ayurvedische kruiden en hun toepassingen - Praktische kennis over kruidenplanten en hun gebruik Lezers leren over: - Het correct bewaren van kruiden in een specerijen kast - Het effectief gebruik van een specerijenmolen - Het samenstellen van een kruidenboeket - Het kweken van kruiden in een kruidenplantenbak - Het maken van eigen kruidenflesjes Bijzondere aandacht gaat uit naar: - Geneeskrachtige kruiden en hun therapeutische eigenschappen - Traditionele heksen kruiden en hun historische betekenis - De rol van de moderne kruidenheks en kruidenmaker De gids behandelt zowel thermische werkingen als smaakrichtingen van kruiden, seizoensgebonden toepassingen en extractiemethoden. Voor zowel beginnende enthousiastelingen als ervaren kruidenkenners biedt dit boek praktische informatie over het verzamelen, verwerken en toepassen van kruiden en specerijen. Met duidelijke instructies voor het maken van kruidenmengsels, tips voor het optimaal bewaren van specerijen en uitgebreide informatie over de helende eigenschappen van verschillende kruidenplanten.