Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Herein, we report a model investigation of the adhesion properties between major polysaccharides present in flax fibre and polylactic acid (PLA) polymer matrix, and a correlation between these interactions and the final mechanical properties of the fibre and the composite. The raw flax fibre was first submitted to two separate treatments, an enzymatic and an alkali one, which are known to indirectly promote the fibre-matrix interface adherence. Morphology, mechanical and adherence properties of the treated fibres were measured from nanometer to macroscopic scale. In a second time, we adapt the colloidal force microscopy (CFM) to directly probe the interaction forces between PLA and different polysaccharides in the flax fibre. Our results underline the important interactions of cellulose and PLA matrix with the hydrated polymers, such as hemicelluloses and pectins that plays crucial role in maintaining fibres intrinsic strength, as well as interfacial properties respectively. In parallel, adhesion force mapping of real raw and treated flax fibre's surface by AFM force-volume technique give complementary results that underline an important adhesion with the hydrated polysaccharides.