Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
To investigate the effect of non-ionic polymers polyvinyl pyrrolidone (PVP), polyethylene oxide and polyvinyl alcohol on critical micelle concentration of an anionic surfactant, sodium dodecyl sulfate and a cationic surfactant, cetyltrimethyl ammonium bromide at different temperatures by conductivity and surface tension techniques. The CMC of SDS decreased in presence of the polymers. The degree of this decrease in CMC of SDS was greater for PVP than for PEO and PVA. Increase in the micellar ionization degree was observed for SDS-polymer mixtures. Gcomp values for SDS-polymer mixtures were higher, more negative for SDS-polymer mixtures than pure SDS. These results showed that as compared to PEO and PVA, PVP interacts more strongly with SDS. The critical aggregation concentration of SDS-PVP, SDS-PEO and SDS-PVA mixtures slightly decreased with rise in temperature. and Gcomp of SDS-polymer mixtures increased with increase in temperature reflecting that complexation is favored at high temperatures. The krafft temperature of CTAB did not show any dependence on the concentration of the polymers.