Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The study was conducted on bio-ecology and management of mango mealybug Drosicha mangiferae (Green) in mango orchards of Punjab Pakistan. It was found that the Chaunsa' cultivar was the most susceptible to mango mealybug followed by 'Fajri', 'Langra' and 'Black Chaunsa, whereas 'Dusehri' was resistant. Irrigation was the major source of flare up of the pest as viewed by the majority of the respondents. The practices like hoeing, ploughing, irrigation, removal of weeds, grease bands and insecticides were adapted by the respondents with variable results. With chemical analysis maximum carbohydrates contents were observed in the cultivar 'Chaunsa' (susceptible to the pest), whereas minimum carbohydrates contents were observed in the cultivar 'Tukhmi' resistant to the pest. The maximum decrease in number of fruits was recorded 11 percent on cultivar 'Anwar Ratul', whereas 'Langra' cultivar showed minimum decrease in number of fruits i.e., 3 percent over untreated trees.