Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Instant Insights: Crop Biofortification

Helena Pachón, Eliab Simpungwe, Bodo Raatz, Elizabeth Parkes, Olufemi Aina
Paperback | Engels | Burleigh Dodds Science: Instant Insights | nr. 19
€ 54,95
+ 109 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

The first chapter reviews evidence of the human health impact of wheat flour fortification and how it is measured and studied.

The chapter explores the benefits to wheat flour fortification, citing the process's ability to address widespread health problems caused by nutrient deficiencies, such as iron deficiency and anaemia.

The second chapter examines the biofortification of maize with Provitamin A carotenoids and its potential in improving micronutrient intake for the population of food insecure people. The chapter refers to the Zambia maize biofortification programme as a case study to demonstrate this.

The third chapter similarly considers the rising threat of micronutrient malnutrition, but highlights the integral role biofortified legume crops have in offsetting this. The chapter reviews the genetic variability of iron and zinc content in many legume crops, and shows how this is being used to guide breeding efforts through both transgenic approaches and agronomic management.

The final chapter assesses the problem of vitamin A deficiency in countries where cassava is considered a key crop and consumed as a main food source. The chapter reviews the HarvestPlus breeding programme for increasing the nutrient density of cassava, as well as strategies that can be implemented to promote the use of pro-vitamin A varieties by farmers and consumers.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
138
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 19

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781801460576
Verschijningsdatum:
13/04/2021
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
152 mm x 229 mm
Gewicht:
195 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 109 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.